Chat With Us LIVE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, October 12, 2012

"SETAN, SYAITAN, SULTAN" kini di pasaran!


Dapatkan Buku Setan Syaitan Sultan 
email HPnumber ke alxsunilife@gmail.com 
Rm60 termasuk Pos.




JANGAN BELI BUKU INI JIKA ANDA TAKUT (TUANKAU) MURKA. KALAU DAH DIHARAMKAN, BARU NAK CARI, DAH TAK GUNA... TOO LATE BRO! LU FIKIRLAH! CETAKAN TERHAD.





"The pleasure is yours, the risk is mine" (S.H.Alattas)
Chicken don't read this book.

 
Mungkinkah buku ini senasib dengan buku "MEMO KEPADA MAHATHIR", "THE CHALLENGER", dan "JOHOR CORPORATION THIEVES OF THE PEOPLE" yang telah diharamkan? Kepada ALLAH saya berserah.

Tidak bergerak sesuatu, melainkan gerak ALLAH.


Seorang UncleSeekers telah ditahan, di luar sana masih ramai UncleSeekers yang masih meluat dengan perangai Sultan yang tidak menunjukkan sifat baik sebagai pemimpin umat Islam!
 
Kisah yang tersembunyi di sebalik tembok istana terbongkar bila bertemu buku dengan ruas...  

Ketika melihat Saad Abi Waqas sedang berwuduk, Nabi Muhammad s.a.w bertanya, "Buat apa kamu?"

Abu Waqas menjawab, "Berwuduk."
"Jangan membazir", pesan Rasulullah s.aw.

"Ambil wuduk di sungai yang mengalir pun tak boleh membazir?"

"Tidak", jawab Nabi Muhammad s.a.w

Orang yang membazir bersaudara dengan syaitan.

Dalam kaedah Fardu Kifayah, kena ada orang yang buat, maka yang lain terlepas! Dengan Nizar menegur Ku Yem, maka terlepaslah 28 juta rakyat Malaysia dari kemungkaran pembaziran. Jika tidak, semua akan berdosa.

halaman 11, buku "SETAN, SYAITAN, SULTAN"
 ___________________________________________________________
"Lemah bukan sifat insan kamil. Kehinaan adalah sesuatu yang tidak disukai oleh orang mulia. Islam tidak suka melihat umatnya hidup dalam keadaan lemah dan hina. Islam tidak mengajar umatnya erti menyerah kalah dan menerima penindasan. Sebab itu kita lihat al-Quran menjanjikan balasan seksaan ke atas mereka yang menyerah kalah kepada kehinaan." 
Haji Selamat Hashim
Hijrah Minda Menuju Kegemilangan Umat
Unit Penerbitan dan Perhubungan Awam
Majlis Agama Islam Negeri Johor





Gambar-gambar sewaktu saya singgah di Unit Penerbitan & Perhubungan Awam, Majlis Agama Islam Negeri Johor, pada pukul 10 pagi, 10/10/2012.

Berpantang ajal sebelum maut. Hidup hanya sekali. Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali. Takut apa dengan manusia, bila kita takut dengan Allah? Hanya Allah Yang Maha Kuasa. ALLAHU AKBAR!

3 comments:

cecapoi said...

salam tuan habib..bleh dak dptkan buku ini secara online? atau tuan boleh poskan buku ni pada saya.hehe.jauh laa nk p pustaka tuh.kita dok nun jauh d utara ni.harap sangat2 boleh.

cecapoi said...

salam tuan habib,

pustaka mukmin tak buat online store laa..mcm mana kami yg dok jauh ni nk bli.boleh saya beli buku ni secara online dgn tuan habib?.harap boleh laa tuan habib no..terima kasih..

ibrahim luqman said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Get your Tickets now!